Jouri
Schoemaker

Kracht van deze spreker

Pitchen
Ondernemen
Inspireren

Deel deze spreker

Over Jouri Schoemaker

Nederlands Kampioen Pitchen en meervoudig ondernemer

Voor Jouri Schoemaker (28), Nederlands Kampioen Pitchen en meervoudig ondernemer, is stap één van elk van zijn ondernemingen: de pitch. Zijn filosofie is om zo vroeg mogelijk een idee te pitchen, feedback te vergaren en zo je idee te valideren alvorens je tijd, geld en energie gaat stoppen in de uitvoering van je idee.

Jouri Schoemaker heeft op jonge leeftijd al meerdere initiatieven en bedrijven opgericht. Zo heeft hij recentelijk Pieter Pot (voormalig PuurBezorgd) opgericht, de allereerste circulaire online supermarkt van Nederland, die het gemakkelijk maakt om boodschappen te doen zónder als die plastic verpakkingen. Ze vergaarden hiermee landelijke media aandacht met als hoogtepunt het avondjournaal op RTL4.

 

Daarvoor was Jouri co-founder van een high-tech start-up, genaamd Shake-on, dat inmiddels een internationaal opererend bedrijf is. Daarnaast is hij onder andere oprichter van Groens Paradijs (een baanbrekend concept voor verzorghuizen), TEDx spreker en initiatiefnemer van het Guinness Book of Records brekende NK Risk. In april 2016 werd hij Nederlands Kampioen Pitchen en sindsdien is hij een veelgevraagd spreker en pitch-trainer voor zowel ondernemers als accountmanagers, journalisten, studenten, marketeers en recruiters. Pitchen is namelijk geen verkooppraatje: het is de start van een conversatie.

 

Waarom Jouri Schoemaker inhuren als spreker?

Jouri inspireert en activeert het publiek om ideeen om te zetten tot werkelijkheid. Hij geeft handvaten hoe je een bedrijf start, hoe je begint, hoe je tot actie komt. Hij laat zien wat de valkuilen en belangrijke lessen zijn voor het oprichten van een social enterprise. Last but not least, zorgt hij dat iedereen in het publiek zelf aan de slag kan met een ijzersterke pitch, door het gebruik van zijn bewezen succesvolle 6 stappenplan.

Review

HOOGTEPUNTEN

2016
Nederlands Kampioen Pitchen

 


Pitch voor Koningin Beatrix

 


Biografie Jouri Schoemaker

Jouri is geboren in Voorburg, opgegroeid in Breda en gestudeerd in Delft. Zijn eerste onderneming was op zijn 11e met een drive-in show, waarmee hij dj was op menig basisschoolfeestje. Vervolgens is hij tijdens de middelbare school Nederlands subtopsporter geweest in atletiek, waarna het avontuur aan de Technische Universiteit in Delft begon. Tijdens zijn studie heeft hij het ondernemen tot kernactiviteit gemaakt van alles wat hij deed. Inmiddels is hij afgestudeerd ingenieur en is hij fulltime ondernemer. Naast het runnen van zijn bedrijf geeft hij lezingen, is hij dagvoorzitter en geeft hij workshops over pitchen.

 

INTERESSE

IN DEZE SPREKER?

Waarom Spark Speakers

Altijd passende sprekers
Gerichte service
Wij komen uit de sport

Boek Jouri nu als spreker

 

Heb jij interesse om Jouri te boeken als spreker? Spark Speakers gaat meteen voor je aan de slag. We moeten Jouri natuurlijk even op de hoogte stellen!

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief:
Elke maand inspirerende video's en
nieuwe sprekers in je mailbox!

Aanmelden voor de nieuwsbrief:
Elke maand inspirerende video's en
nieuwe sprekers in je mailbox!